Categorized | Shqiperia

SOROS sondazh parazgjedhor ne Shqiperi

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë prezantoi Sondazhin Social Evropian, i kryer për herë të parë në Shqipëri per gjendjen parazgjedhore..

Rezultatet e ketij sondazhi me karakter politik jane:
47.8%  nuk jane me asnje parti
22.7 %  ndihen me afër me PD,
19,6 %  ndihen me afër me PS,
1.4 %  ndihen me afër me FRD,
1.2 %  ndihen me afër me AK,
1%  ndihen me afër me LSI
1%  ndihen me afër me PDIU.
1.4%  te tjere
4 %  refuzon te pergjigjet
Levizjet e elektoratit

PS ne 63.3%, ruan një elektorat të pandryshuar,
PD, nga 54.5% e atyre që kanë votuar te, 2.9% sot ndihen më afër me PS.
LSI. nga 33.3% që kanë votuar per te sot 6.7% e tyre ndjehen më afër me PS.
PDIU dhe PBDNJ, nuk kanë lëvizje në elektorat.
Të pyetur për aspekte të punësimit dhe ekonomisë,

Rreth 84% e qytetarëve shprehen se nuk kanë bërë dhe nuk bëjnë pjesë në një sindikatë,
Rreth 48% shprehen se janë duke punuar pa kontratë.

Sondazhi ka prekur edhe ane te tjera te shoqerise shqiptare si feja, punesimi dhe papunesia, mendimet rreth geive e lesbikeve etj. si dhe ka bere krahasime me shtete te tjere. Gjetjet paraprake të Sondazhit Social Evropian japin pamjen e një shoqërie shqiptare mjaft mosbesuese ndaj institucioneve vendase,mjaft të pakënaqur me gjendjen e demokracisë, ekonomisë dhe performancën e qeverisë, per pabarazi para ligjit, për masa te pamjaftueshme që luftojnë varfërinë, për mediat që nuk ofrojne informacion të besueshëm etj.
Drejtori Ekzekutiv i Fondacionit Shoqëria e Hapur për Shqipërinë, Andi Dobrushi vuri në dukje se të dhënat e nxjerra sot janë paraprake dhe të pjesshme, pasi Ekipi Qendror Shkencor i Sondazhit Social Evropian i bën publike të gjitha të dhënat dhe bazën e plotë të tyre në përfundim të procesit të validimit, në vjeshtë 2013.

Comments are closed.

Advert

Archives