Categorized | Bota, Shkence - Teknologji

Shi meteoresh mbi Rusi

Një shi meteoresh sot ne qiellin e Uraleve, frikesoi banoret vendas me zhurmen e madhe te “sonic boom”, me rete e bardha te leshuara pas dhe duke goditur njerez e ndertesa.

Sipas agjencise Reuters meteoret goditen qytetin CHELYABINSK 950 milje ne lindje te Moskes. Sipas agencise Ruse te Hapsires Roscosmos, copat meteorite duke levizur me shpejtesi prej 19 milje per sekonde e duke leshuar nje njolle tymi prej 150 miljesh te gjate goditen token. 500 njerez jane plagosur

nga copat e xhamave te thyrjeve te dritareve ose copa nga demtimi i ndertesave dhe jane demtuar ndertesa, makina, eshte nderprere komunikimi i sherbimit celular.

Qendra e Hapsires e Europes lajmeroi se nuk ka lidhje midis shiut te meteoreve qe goditi Rusine sot me asteroidin qe do te kaloje sot afer tokes.

Comments are closed.

Advert

Archives