Logoreci > Anton Logoreci > Arshi Pipa

 

ANTON LOGORECI
 

 

MENU:
» Doreen Clements Logoreci
» Medalja " Pishtar i Demokracisë"
» Letra e E. Durham
» Anton Çefa
» Elisabeth Barker
» James Seroka
» Harry Hodgkinson
» Andrew Mango
» Arshi Pipa
» Albulena Stojaku
» Kopertina e librit "Rikthim i Nologus"
 

 

Arshi Pipa

 

...Logoreci ishte një mjeshtër në të shkruar. Me të vërtetë ai e filloi karrieren e tij si shkrimtar i tregimeve të shkurtra me emrin Nologus. Ai shquhet për përshkrimet e ambientit kulturor të qytetit të tij. Shumica e tregimeve të tij të shkurtra shfaqen në botimet letrare "Illyria" e cila botonte shkrimtarët shqiptarë më të mirë të kohës. Disa poema u duken në revistën italo-shqiptare "Shejzat" (Pleiades). Në vitet e fundit Antoni filloi të shkruajë në anglisht një roman social-politik i cili nuk u përfundua për arsyen se ai kërkonte përsosmëri.... Antoni ishte gjithashtu një qenie njerëzore e admirueshme. Si një njeri i parimeve ai zotëronte një standart të lartë etik, vendosmëri, sinqeritet dhe çiltërsi. Një bashkëshort dhe baba shumë i mirë ai ishte gjithashtu një nga ata shokë shembulli i të cilit frymëzon kurajo dhe angazhim. Vdekja e tij, një goditje e ashpër për shtypin periodik, është bërë më e durueshme nga mendimi që shpirti i tij mbetet tek ne.

 


Copyright © LOGORECI 2000