Abaz Hoxha

Jeta dhe aktiviteti

Publicistikë

KËSHTU ZBULOVA FAMËN E ELENA QIRICIT NË BOTË”   -  Gazeta Shqiptare , 26 prill, 2000

- “ABAZ HOXHA-NJERIU QË SOLLI NË SHQIPËRI BELUSHIN DHE STAN DRAGOTIN”  -  Gazeta Shqiptare 25 prill, 2000

- “LYMIERËT E BALLKANIT” – Me rastin e 120 vjetorit të lindjes së Milto Manaqit  -   “Gazeta 55”, 30 nëntor 1 dhjetor, 2002

- “ERICH FON SHTROHAIM” – Figurë e shquar e artit të shtatë-( me rastin e 45 vjetorit të vdekjes).   -  “Gazeta 55”, 20 dhjetor, 21 dhjetor 2002

- “ÇARLI SPENSER ÇAPLIN – KY GJIGAND I EKRANIT BOTËROR” – Me rastin e 25 vjetorit të vdekjes  -   “Gazeta 55”, 25 dhjetor, 2002

- “ANAGNOSTI, KY ARTIST I MADH – POET I KINEMASE SHQIPTARE” (mbi filmin “Gjoleka djali Abazit).  -  “ABC”, 27 maj, 2006

- “PRINCESHA ILIRE NE NJE FILM DANEZ TE 1922”,  – ”Gazeta shqiptare”, 19 Nentor, 2006, f.26-27.

- “NJE VESHTRIM MBI BUNKERIZIMIN E TIRANES”.  -  “Gazeta 55”, 5 gusht, 2006-08-06

- “NIHILIZMI ESHTE DESTRUKTIVIZEM” -  “Gazeta 55” datë 20 dhe 22 tetor, 2006

- “ANALISTET QE MBROJNE HALLKAT E KORRUPSIONIT”  -  “Gazeta 55” datë 4 dhe 5 nëntor, 2006.

- “XHANFIZE KEKO – regjisorja e çiltërsisë fëminore

- “ODISEA E NJE LIBRI

- “LUFTA ITALO GREKE NE KRONIKAT E KOHES DHE NE FILMIN GREK

- “TRE MUAJ PENG I LIN BIAOS

- “ÇDO NJERI KALONTE NE FILTRIN POLITIK

- “UNE JAM NJE ENGGJELL

- “JUDITH JACKLIN BELUSHI” ne kujtim te Xhon Belushit

- “AGNES SAMARA BELUSHI” nga libri “Vellezerit Belushi”

- ” KINEMAJA GJATE PUSHTIMIT FASHIST” Filmi “Kaloresi i Krujes”.

- “NJE NDODHI NE FESTIVALIN E PARE BALLKANIK 1965

- ARTIKUJ TE TJERE

Comments are closed.